Tässä ovat Hollywoodin ylipalkatuimmat tähdet

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

The Golden Raspberry Awards, eli Razzie-gaala, palkitsee vuoden huonoimpia elokuvia ja näyttelijöitä. Etenkin Hollywoodin megabudjetin kassamagneetit ovat usein pilkan kohteena vähemmän mairittelevassa gaalassa.

Äskettäin Hollywoodin tuottoisimmaksi tähdeksi nimettiin Samuel L. Jackson, jonka elokuvat ovat tuottaneet seitsemän miljardin lipputulot. Nyt arvostettu Forbes-lehti on vuorostaan nimennyt Hollywoodin ylipalkatuimmat näyttelijät. Listaus voikin aiheuttaa häpeän tunnetta kärjessä komeileville Charlien enkelit -tähti Drew Barrymorelle ja suosikkikoomikko Eddie Murphylle.

Lehden listauksen mukaan Barrymoren tuoreimmat elokuvat ovat tuottaneet surkeasti verrattuna siihen, mitä Barrymorelle on maksettu roolityöstään. Tähti ylipalkattiin floppielokuviin kuten Whip It ja Everybody’s Fine. Barrymoren Going the Distance -elokuva tuotti vain 17,8 miljoonaa dollaria.

Beverly Hillsin kyttä -näyttelijä Eddie Murphy huomioitiin listalla toiselle sijalle kahden floppielokuvansa takia. Tähti näytteli vuonna 2008 huonosti menestyneessä Meet Dave -elokuvassa. Vuonna 2009 Murphyn Imagine That -elokuva ei myöskään kiinnostanut katsojia.

Muita listalle sijoittuneita olivat muun muuassa koomikko Will Ferrell, joka tunnetaan lukuisista komediaelokuvistaan kuten Uutisankkuri: Ron Burgundyn legenda. Myös Oscar-palkittu Reese Witherspoon ja Hollywood-konkari Denzel Washington sijoittuvat kärkikaartiin.