Lady Gaga ongelmissa – nyt vastustavat jo kristitytkin

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailman suosituimpiin poptähtiin lukeutuva Lady Gaga kiertää parhaillaan maailmaa Born This Way Ball -kiertueellaan. Omaperäisistä vaatevalinnoistaan tunnettu laulaja joutui taannoin ongelmiin kiertueensa kanssa, kun konservatiiviset muslimit halusivat peruuttaa tähden keikan Indonesiassa.

Nyt sama on tapahtunut Filippiineillä, mutta protestoijina ovat tällä kertaa kristityt nuoret. Kaksisataa uskonnollista nuorta hyökkäsi sanallisesti Lady Gagaa vastaan, koska heitä loukkaavat tähden musiikki ja videot. Erityisesti tähden Jeesusta pilkkaava Judas-kappale pöyristyttää kristittyjä.

– Ryhmämme aikoo haastaa Lady Gagan ja hänen konserttikiertueensa oikeuteen, jos tähti laulaa Judas-kappaleensa keikkansa aikana Manilassa, kertoo uskonnollisen ryhmän johtaja Ben Abante Yahoo!-sivustolle.

Entinen Manilan pormestari Jose Atienza kertoo, että laulajaa ja hänen kiertueensa järjestäjiä voitaisiin periaatteessa rangaista uskonnon tai rodun pilkkaamisesta.

Lady Gaga tunnetaan kiinnostuksestaan henkisiin asioihin. Tähti ihmetytti taannoin haastattelullaan, jossa hän muun muuassa kertoi paholaisen vainoavan häntä. Poptähden mukaan paholainen kummittelee hänelle öisin, eikä hän siten saa tarpeeksi unta. Gagan mukaan hän käy terapiassa edesmenneen Michael Jacksonin neuvonantajan Deepak Chopran luona. Laulaja kertoi myös haaveilevansa siitä, että hän vaipuisi joskus koomaan.