Jackie Chan tyrmää perättömät huhut: ”En jätä elokuvia!”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailmankuulu toimintaelokuvien tähti Jackie Chan herätti äskettäin lausunnollaan kohun, kun mies totesi Cannesin elokuvajuhlilla lopettavansa väkivaltaisissa elokuvissa näyttelemisen. Uutinen shokeerasi monia miehen faneja, jotka ovat tottuneet näkemään näyttelijän toimintarooleissa.

Nyt 58-vuotias mies on kuitenkin korjannut lausuntoaan, ja tyrmännyt maailmalla levinneet uutiset. Chan kertoo olleensa pöyristynyt lukiessaan uutisia eläkkeelle jäämisestään. Hän oli antamallaan lausunnolla pyrkinyt kertomaan hengenvaarallisten stunttien vähentämisestä, mutta viesti oli mediassa tulkittu väärin.

– Jätän väkivaltaiset, hengenvaaralliset stuntit. En aio lopettaa elokuvauraani ja minut nähdään edelleen kansainvälisissä toimintaelokuvissa. Pyrin myös parantamaan englannin kielen taitoani, kirjoitti Jackie Chan Facebook-sivullaan antamassaan tiedotteessa.

Jackie Chan on Kiinassa Hongkongissa syntynyt näyttelijä, joka on uransa aikana näytellyt yli sadassa elokuvassa. Guinnessin ennätystenkirjan mukaan lukuisissa toimintaelokuvissa näytellyt mies ei ole väkivaltaisista rooleistaan huolimatta koskaan ottanut vakuutusta. Aasiassa mies on myös tunnettu laulaja, joka on esiintynyt useilla eri kielillä. Hänet tunnetaan länsimaissa erityisesti Rush Hour -elokuvistaan, sekä elokuvista Smokkimies, Shanghai Knights ja The Karate Kid.