Miljoonat fanit järkyttyivät: Foo Fighters lopettaa toistaiseksi?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Entisen Nirvana-rumpali Dave Grohlin luotsaama Foo Fighters tunnetaan upeista livekeikoistaan. Suomessa yhtye nähtiin viime vuoden kesäkuussa Helsingin Kalasatamassa, jossa yhtye esiintyi lähes 30.000 vaihtoehtorockin ystävälle.

Viime sunnuntaina bändi esiintyi Englannin maineikkaalla Readingin festivaaleilla. Mikäli bändin nokkamiehen Dave Grohlin sanoihin on uskomista, erikoispitkö keikka tulee olemaan yhtyeen viimeinen pitkään aikaan – tai jopa koskaan.

– Ymmärrätte kai, että meillä on paljon biisejä soitettavana. Tämä on kiertueemme viimeinen keikka, ja viimeinen keikka pitkään aikaan, Dave Grohl kertoi yleisölle.

43-vuotias muusikko myös omisti kappaleita hänen tyttärilleen, äidilleen ja vanhoille Nirvana-bändikavereilleen Krist Novoselicille sekä edesmenneelle Kurt Cobainille.

Dave Grohl alkoi kirjoittaa biisejä jo Nirvanan aikoina ja osa kappaleista päätyikin Foo Fightersin debyyttialbumille, josta tuli yksi vuoden 1995 menestysalbumeita. Foo Fighters viimeistelee parhaillaan uutta levyään, jonka parissa on yhtyeen lisäksi työskennellyt myös tuottaja Butch Vig. Grohl ja Vig ovat tehneet yhteistyötä viimeksi Nirvanan Nevermind-albumilla. Foo Fightersin tuorein Wasting Light -albumi ilmestyi viime vuoden huhtikuussa.