Google Earthista löytyi hämmästyttäviä kuvioita: ”Salaako Kiina jotain?”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nettijätti Googlen karttapalveluista on vuosien varrella löytynyt suuri määrä erilaisia erikoisuuksia niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Nyt hämmennystä ovat herättäneet oudot kuviot Kiinan keskiosassa sijaitsevalla aavikolla.

Italialainen apulaisprofessori Amelia Carolina Sparaviga on käyttänyt Google Earthia jo kauan mielenkiintoisten rakennelmien löytämiseen. Nyt hän on havainnut sivuston avulla outoja, ruudukkomaisia kuvioita Kiinan Takamakan aavikolta.

Kuva: Google Earth

Kuviot ovat pinta-alaltaan noin 40 neliömetrin kokoisia, ja Sparavignan mukaan ne ovat ilmaantuneet ensi kertaa vuodelta 2004 peräisin oleville kartoille. Valtavat kuviot ovat herättäneet verkossa spekulaatiota siitä, mitä salailusta tunnettu Kiinan valtio oikein tekee aavikolla.

Villeimpien teorioiden mukaan ne ovat Ufoille tarkoitettuja viestejä tai yhdysvaltalaisten kaupunkien pohjalta mallinnettuja ohjusten harjoitusmaaleja. Vähemmän pelottavien arvailujen mukaan kuvioita käytettäisiin kiinalaisten vakoilusateliittien kalibrointiin. Professori Sparaviga itse uskoo löydösten liittyvän uutisiin, joiden mukaan Kiinasta löydettiin hiljattain arvokkaita nikkeliesiintymiä.