Tässä on hautakivien kingi: iTomb sisältää sisäänrakennetun iPadin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutisoimme äskettäin sveitsiläisen suunnittelutoimiston iPadille ja iPodille suunnitellusta iRock-keinutuolista, joka muuntaa keinutuksen luoman energian mobiililaitteen virraksi. Nyt brittiläisen kivenhakkaajan ajatus vie iPadin hieman odottamattomalle alueelle.

64-vuotias Ken Howe on nimittäin kehitellyt iPadin sisältävän hautakiven. Keksintöä kutsutaan nimellä iTomb, ja sen avulla ihmiset voivat lisätä videoita, valokuvia ja musiikkia poisnukkuneiden rakkaidensa viimeisele leposijalle. Tablettitietokone on asetettu turvallisesti noin 1.100 euron arvoiseen perinteiseen hautakiveen. Laite toimii aurinkoenergialla, ja se on suojattu ilkivallantekijöiden varalta.

– Ihmiset kyselevät erikoisempien hautakivien perään. Pienellä säädöllä tästä voisi tulla helposti toteuttamiskelponen hautakivi, Ken Howe kertoo The Sun -lehdelle.

Kuva: Splash