Tänään tv:ssä: Vihreä Maili ”Yksi maailmanhistorian parhaista elokuvista”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään isänpäivänä televisiossa nähdään klassikkoelokuva Vihreä maili, joka on monien mielestä yksi maailmanhistorian parhaista elokuvista. Vuonna 1999 ensi-iltansa saaneessa draamaelokuvassa Tom Hanksin esittämä päähenkilö työskentelee vanginvartijana kuolemaantuomittujen vankien osastolla.

Stephen Kingin kirjaan perustuvassa tarinassa vankilaan tuodaan teloitusta odottava John Coffey (Michael Clarke Duncan), jolla on yliluonnollisia parantajan ja näkijän kykyjä. Näyttelijä Duncan menehtyi syyskuussa 54-vuotiaana jouduttuaan heinäkuussa sairaalaan sydänkohtauksen takia. Hanksin ja Duncanin lisäksi rooleissa nähdään Bonnie Hunt ja David Morse. Elokuvan on ohjannut Frank Darabont.

Toinen illan elokuvatärppi on MTV3-kanavalla kello 22.35 nähtävä Poliisiopisto 2, jota monet pitävät Poliisiopisto-leffasarjan parhaana elokuvana. Vuonna 1985 ensi-iltansa saaneen elokuvan pääosissa nähdään muun muassa Steve Guttenberg, Bubba Smith, George Gaynes, Michael Winslow ja David Graf.

Television ohjelmaoppaan löydät kätevästi Starasta tästä linkistä.