Jake Gyllenhaalia ammuttiin etälamauttimella – omasta tahdostaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-tähti Jake Gyllenhaal teki kansainvälisen läpimurtonsa Heath Ledgerin kanssa tähdittämässään Brokeback Mountain -menestyselokuvassa. Viime aikoina näyttelijä on viettänyt hiljaiseloa julkisuudessa, mutta parhaillaan hän on mukana Poliisit-elokuvassa.

Jake Gyllenhaal valmistautui Poliisit-elokuvan rooliinsa viettämällä aikaa todellisten virantoimituksessa olevien lainvalvojien kanssa. Näyttelijä sai päähänsä, että hän haluaa tietää miltä etälamauttimella syntyvä kehon läpi kulkeva sähkövirta tuntuu. Jälkeenpäin hän kertoo katuneensa uteliaisuuttaan.

– Poliisit kysyivät minulta, haluaisinko tietää miltä se tuntuu, ja sanoin ”totta v*tussa”. He laittoivat yhden johdon rintaani ja toisen jalkaani, ja painoivat lamauttimen liipaisinta. Se kesti vain viisi sekuntia, mutta kipu oli vihlovaa, Gyllenhaal kertoo ShortList-lehdelle.

31-vuotias yhdysvaltainen Jake Gyllenhaal on tullut tutuksi niin kulttielokuvista kuten Donnie Darko ja Brokeback Mountain, kuin myös ison rahan Hollywood-tuotannoista The Day After Tomorrow, Zodiac ja Prince of Persia: The Sands of Time. Mies on seurustellut esimerkiksi Kirsten Dunstin, Reese Witherspoonin ja laulaja Taylor Swiftin kanssa. Jake Gyllenhaalin isosisko on näyttelijätär Maggie Gyllenhaal.