Christopher Nolan nappasi elokuvan toiselta menestysohjaajalta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Christopher Nolanin ohjaama Yön ritarin paluu -elokuva sai ensi-iltansa 16. heinäkuuta New Yorkissa. Elokuva oli odotetusti jättiläismäinen menestys, ja sen tuotot ylittivät jo syyskuussa miljardin dollarin rajapyykin.

Myös Christopher Nolanin aikaisemmat elokuvat, kuten Inception ja Yön Ritari ovat olleet yleisö- ja arvostelumenestyksiä. Ohjaajan seuraava projekti pysyi pitkän aikaa hämärän peitossa. Nyt The Hollywood Reporter -lehti on kuitenkin paljastanut Christopher Nolanin alkavan seuraavaksi työstää Interstellar-nimistä science fiction -elokuvaa.

Käsikirjoittajana toimii ohjaajan pikkuveli Jonathan Nolan, joka oli mukana kirjoittamassa myös Yön Ritaria ja Person of Interest -televisiosarjaa. Interstellarin ohjaajaksi nimitettiin alkujaan aivan toinen tunnettu Hollywood-seikkailuelokuvien ohjaaja, Steven Spielberg.

Elokuva seuraa joukkoa tiedemiehiä, jotka matkustavat rinnakkaisuniversumiin. Tarina pohjaa fyysikko Kip S. Thornen tieteelliseen teoriaan, jonka mukaan ajassa ja ulottuvuuksissa mahdollisuus olisi mahdollista avaruuden ”madonreikien” avulla.