James Cromwell pidätettiin – vastusti näyttävästi eläinkokeita

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuonna 1995 ensi-iltansa saanut koko perheen elokuva Babe – urhea possu oli jättimäinen menestys, joka nosti samalla näyttelijä James Cromwellin tähdeksi. Sittemmin hänet on nähty lukuisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa.

Nyt James Cromwell on joutunut tekemisiin viranomaisten kanssa ikävällä tavalla, sillä hänet pidätettiin yhdysvaltalaisella yliopistolla. Hänen kerrotaan rynnänneen Wisconsin-Madisonin yliopiston tiloihin ja huutaneen iskulauseita, joissa hän syytti yliopistoa koe-eläimenä olevien kissojen kiduttamisesta. Hänellä oli mukanaan kyltti, jossa todettiin, että ”Tämä ei ole tutkimusta, tämä on kidutusta. Tämä on laitonta”.

Kuva: Poliisi
Kuva: Poliisi

73-vuotias amerikkalainen näyttelijä James Cromwell tuli alunperin tunnetuksi vuonna 1984 ensi-iltansa saaneesta Nörttien kosto -elokuvasta. Varsinaisen läpimurtonsa hän teki kuitenkin vasta vuonna 1995 saatuaan pääroolin elokuvassa Babe – urhea possu. Sittemmin James Cromwell on nähty muun muassa elokuvissa Vihreä maili, The Queen, The Artist ja Luunmurskaajat sekä televisiosarjassa 24.