Patentti haussa: Google-lasit kauko-ohjaavat kodin laitteita

Digi · Terhi Piiroinen

Olemme jo useita kertoja esitelleet Googlen hanketta julkaista omat älylasit. Nyt on selvinnyt, että Google on hakenut Yhdysvaltojen patenttirekisterikeskukselta patenttia, jonka perusteella lasit toimivat kodin laitteiden kaukosäätimenä.

Lasien avulla voidaan hallita esimerkiksi televisiota, kahvinkeitintä tai sammutella jopa valaisimia. Silmälasit astuvat askeleen tekniikassa eteenpäin, jos Googlen kehittämä patentti saa hyväksynnän ja menee läpi. Google Glass -nimiset lasit ovat kuin virtuaalinen kontrollipaneeli, jonka käyttäjä pääsee hallitsemaan kaikkia kodin pienlaitteita.

Lasit toimivat esimerkiksi Bluetoothin ja kaksiuloitteisten kuviokoodien, eli QR-koodien avulla. Laseihin pukeutunut voi kontrolloida laitteita myös matkan päästä. Tästä olisi hyötyä esimerkiksi autotallin ovia avatessa. Laseista raportoineen Gawkerin mukaan kyseessä saattaa kuitenkin olla vain yksi patentti tuhansien joukossa, vaikka keksintö kuulostaa kovin houkuttelevalta.