Reese Witherspoon pyysi anteeksi kännipidätystään: ”Olen todella nolostunut”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Yhdysvaltalainen näyttelijäkaunotar Reese Witherspoon teki kuuluisan läpimurtoroolinsa vuonna 1999 Julmia aikeita -elokuvassa. Sittemmin 37-vuotiasta neitoa on nähty monenmoisissa menestyselokuvissa, kuten Blondin kosto ja Vettä elefanteille.

Nyt Reesen puhtoinen maine on vaakalaudalla, sillä näyttelijä ja hänen aviomiehensä Jim Toth pidätettiin perjantaina Atlantassa. Mies jäi kiinni rattijuopumuksesta, ja Witherspoon käyttäytyi tilanteessa poliiseja uhmaavalla tavalla. Hän ei totellut virkavaltaa ja pysynyt kiltisti autossa asian selvittelyn ajan.

Reesen kerrotaan mahtailleen häntä rauhoitelleelle poliisille. Kaunotar teki hänelle selväksi asemansa julkkiksena. Näyttelijättären huulilta kuultiin esimerkiksi klassinen ”Ettekö tiedä kuka olen?” -kysymys. Lopulta pariskunta pidätettiin.

– Kunnioitan käynnissä olevia lakiselvityksiä, enkä kommentoi enempää siitä, mitä uutisoidaan. Haluan kuitenkin sanoa, että selvästikin join liikaa ja olen todella nolostunut asioista, joita sanoin ääneen. Se oli pelottava tilanne ja olin peloissani mieheni takia, mutta se ei ole mikään tekosyy, kertoi Reese Witherspoon julkisessa lausunnossaan.

Näyttelijätär tunnusti lausunnossa käyttäytyneensä epäkunnioittavasti poliiseja kohtaan. Hän kertoi E! Online -sivuston mukaan kunnioittavansa syvästi virkavaltaa ja olevansa pahoillaan aiheuttamastaan hämmingistä.

Reese Witherspoon tapasi ensimmäisen aviomiehensä Ryan Philippen omilla syntymäpäivillään. He esiintyivät myös yhdessä Julmia aikeita -elokuvassa. Pari erosi vuonna 2006, minkä jälkeen neito avioitui Jim Tothin kanssa. Neitokaisella on kolme lasta. Hän voitti parhaan naispääosan Oscar-palkinnon roolistaan elokuvassa Walk the Line.