Google julkistaa mullistavan uutuuspalvelunsa huomenna?

Digi · Terhi Piiroinen

Uutisoimme muutama kuukausi sitten, kuinka hakukonejätti Google on laatinut salaisen suunnitelman Spotifyn syrjäyttämiseksi. Internetin superfirma Google on nimittäin päättänyt napata siivunsa myös musiikkibisneksen puolelta. The New York Timesin mukaan Google on jo tovin suunnitellut omaa online-musiikkipalvelua, ja se lanseerataan todennäköisesti huomenna.

Spotify avattiin yleiseen käyttöön vuonna 2008 ja se on kymmenien miljoonien musiikinkuuntelijoiden käytössä päivittäin. Kaikessa hiljaisuudessa rakennetun verkossa toimivan Googlen musiikkipalvelun on tarkoitus kasvaa maailman suurimmaksi. Tämä ei liene ongelma – omistaahan Google jo YouTubenkin, joka kerää päivittäin yli 800 miljoonaa käyttäjää.

Googlen uusi palvelu ei suinkaa ole ilmainen, vaan sen otaksutaan seuraavan edelläkävijöidensä jalanjälkiä ja hinnoittelevansa musiikin kuuntelemisen alle kymmeneen euroon kuussa. Suuret levy-yhtiöt ovat käyneet neuvotteluja Googlen kanssa jo tovin. Levy-yhtiöiden edustajat myöntävät, että ylivoimaisesti suosituimman hakukoneen käyttäjämäärä on jo nyt vertaansa vailla. Google on solminut sopimuksen ainakin Universal Music Groupin, Sony Music Entertainmentin ja Warner Music Groupin kanssa.

Spotify on yksi käytetyimmistä internetin musiikkipalveluista. Ruotsalaisten kehittämässä palvelussa voi kuunnella musiikkia suoratoistona internetistä lähes kaikissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. Spotifyn lisäksi vastaavanlaista palvelua tarjoavat Rhapsody ja Rdio.