Kuolleeksi luultu rumpali teki yllättävän paluun

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Musiikkihistoriassa tiedetään yhtyeitä, jotka ovat hajonneet jäsenen kuoleman takia. Kaiken onneksi kuolinuutinen voi joskus osoittautua myös vääräksi tiedoksi. The Hustlers -niminen yhtye oli 1960-luvun Britanniassa toimiva brightonilainen kokoonpano.

Viiden miehen bändi hajosi viiden vuoden keikkailun jälkeen perheiden perustamisen takia. 22 vuotta sitten yhtye yritti palata yhteen, mutta se ei onnistunut, koska rumpali Ken Whiten kerrottiin kuolleen. Bänditoverit löysivät kuitenkin toisensa taannoin verkosta, ja saivat yllättäen selville, että bändin rumpali oli sittenkin edelleen elossa ja voi hyvin.

Nyt seitsemänkymppisistä papoista koostuva kokoonpano on päättänyt jälleen valloittaa esiintymislavat. Se esittää 50- ja 60-lukujen cover-musiikkia Elvis Presleystä Buddy Hollyyn.

– On mahtava olla taas yhdessä. Olemme kaikki vanhentuneet, mutta emme ole muuttuneet ulkonäöllisesti paljon. Tunnistimme heti toisemme, kertoi yhtyeen basisti Richard Pearce Daily Mirror -lehdelle.