Maajussi suojeli lammaslaumaansa – miltei mestasi karhun kirveellä

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ihmisen ja karhun kohtaamiset voivat joskus päätyä tappeluun. Näin kävi myös Connecticutissa asuvalle naiselle, joka potki vastikään karhun ulos kotioveltaan, koska halusi suojella lemmikkikoiraansa.

Nyt bosnialaisen maajussin kerrotaan miltei mestanneen kirveellä hänen lammaslaumaansa hyökänneen karhun. 48-vuotias Blazo Grkovic sai taistelussa vakavia vammoja, mutta se ei estänyt häntä toimimasta soturin elkein.

– Olin aikeissa kuljettaa kiliä, mutta karhu ilmestyi metsästä ja tarttui jalkaani. Löin sitä niskaan kirveellä, ja se putosi maahan. Makasin sen päällä ja löin sitä, kun se puri minua useita kertoja käteen. He sanoivat minulle, että melkein mestasin sen, kertoi Blazo Grkovic BBC News -kanavan uutisille.

Vrban kylässä asuvan maajussin oikea käsi vaurioitui hengenvaarallisessa hyökkäyksessä. Mies sai kasvoihinsa viiltoja ja luuvaurioita. Lääkäreiden mukaan Grkovic tulee paranemaan täysin vammoistaan.