Google haastaa PlayStationin ja Xboxin? Huhut pelikonsolista kiihtyvät

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Internetin superfirma Google on laajentunut vuosien saatossa pelkästä hakukoneesta todelliseksi internetin hallitsijaksi. Nyt Wall Street Journal on saanut käsiinsä tiedon, jonka mukaan internetjätti aikoo ulottaa kaupalliset lonkeronsa myös pelikonsolimaailman puolelle.

Tänä vuonna pelikonsolirintamalla on kohistu uuden Sony PlayStation 4 -mallin ja Microsoft Xbox Onen ansioista. Markkinoita sekoittaa myös Nintendon viime vuoden lopulla ilmestynyt Wii U. Googlen kerrotaan nyt rakentavan Android-pohjaista videopelikonsolia. Saman jutun mukaan Google kehittelee parhaillaan myös rannekelloa, joka toimii mediasoittimena.

Vaikka pelikonsoleita on ollut markkinoilla jo 70-luvulta saakka, räjäytti Nintendo Entertainment System, eli NES, potin lopullisesti vuonna 1985. Kyseessä oli niin sanottu kolmannen sukupolven 8-bittinen konsoli, joka teki muun muassa Super Mariosta maailmanlaajuisesti tunnetun.