Känniääliö päätti jakaa eväänsä karhun kanssa – huonosti kävi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Alaskassa on totuttu elämään karhujen kanssa. Silti paikallisia ihmisiä kehoitetaan välttämään niitä, sillä suurikokoiset petoeläimet saattavat hyökätessään saada suurtakin tuhoa aikaiseksi. Eräs känninen retkeilijä ei kuitenkaan piitannut säännöistä.

Mies päätti nimittäin jakaa eväänsä suuren mustakarhun kanssa. Kuten arvata saattaa, ei karhukohtaaminen päättynyt kuten satukirjoissa. 38-vuotias mies oli lähtenyt päiväretkelle alaskalaisen kansallispuiston leirintäalueelle. Mies oli ottanut evääksi hieman grillilihaa ja alkoholia, joka sitten oli noussut retkeilijän päähän.

Humalainen Mabalot katsoi parhaaksi jättää muu seurue taakseen. Hän pani loput lihat reppuunsa ja lähti pyöräilemään leirintäalueelta mäkeä alas. Mäen alla hän kohtasi mustakarhun. ABC Newsin mukaan mies ei suinkaan lähtenyt mesikämmentä karkuun, vaan päätti jakaa ylimääräiset eväät kontion kanssa lihapaloja kontiolle heitellen.

Karhu hyökkäsi kuitenkin pian miehen kimppuun. Mabalot löydettiin myöhemmin läheiseltä joelta, jossa mies pesi veritahrojaan. Hän oli edelleen humalassa, mutta selvisi karhukohtauksesta pintanaarmuilla ja mustelmilla. Mabalot toimitettiin läheiseen sairaalaan ja hän sai myöhemmin 310 dollarin, eli noin 230 euron, sakot laittomasta villieläimen ruokkimisesta.