Google unohti kokonaisen saaren kartasta

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uutisoimme hiljattain, kuinka maailman suosituin karttapalvelu, eli Google Maps, lisäsi katunäkymiä toistavaan lisäosaansa kuvitteellisen Harry Potterin Viistokujan. Siitä huolimatta samoihin aikoihin yhtiö unohti lisätä maailmankartalle oikeasti olemassa olevan Skotlannin saaren.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Hakukonejätti Google on pahoitellut mokaansa, sillä karttapalvelusta unohtui kokonaan Skotlannin Sisä-Hebridien saariryhmään kuuluva Jura-niminen saari. Saarella on vajaat 200 asukasta. Googlen tiedottaja lupasi, että insinöörit korjaavat nolon kömmähdyksen mahdollisimman pian.

Juran saari muistetaan sen rikkaasta viskikulttuuristaan. Se tuli myös tunnetuksi George Orwellin romaanista Vuonna 1984, jonka mies kirjoitti kyseisen saaren maisemissa. Googlelle on tapahtunut samankaltaisia virheitä ennenkin. Viime kesänä se poisti floridalaisen Sunrise-kaupungin maailmankartalta, Daily Mail paljastaa.