Polttohaudatun tuhkasta tehdään nyt vinyylilevyjä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmisen tuhkaamisen jälkeen tuhka laitetaan yleensä uurnaan, joka haudataan hautausmaalle. Joissakin tapauksissa tuhka voidaan myös sirotella luontoon tai kierrättää uutta käyttötarkoitusta varten.

Brittiläinen Vinyly-niminen yritys on keksinyt uuden tavan hyödyntää ihmisten tuhkia. Yritys tekee nimittäin tuhkasta vinyylilevyjä. Peruspaketti kustantaa noin 2.300 euroa, ja sillä saa 30 levyä. Daily Mailin mukaan levyyn saa valita 12 minuutin pituisen pätkän haluamaansa ääntä tai kappaleita. Levyn voi myös tehdä halutessaan äänettömäksi.

Vinyly on brittiläisen musiikkituottaja Jason Leachin kehittelemä yritys. Ihmisten tuhkia on käytetty monin tavoin jo ennen tätä tapausta. Esimerkiksi Ohiossa sijaitsee tatuointialan yritys, joka sekoittaa tuhkaa tatuointimusteisiin.