Nerokas karhu iski ravintolan takapihalle – tähän ei moni eläin pysty

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Alaskassa on totuttu elämään karhujen kanssa. Ihmisasutuksen lähellä elävät villieläimet sopeutuvat kaupunkioloihin, mutta toteuttavat silti luonteelleen ominaista metsästysviettiä. Joskus kaupungin vilskeeseen saattaa eksyä hirvi- ja peuraeläimiä, mutta nyt videolle on tallentunut karhu.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kun ihmisasutus leviää syvemmälle luontoon, tulevat myös villieläimet osaksi yhteisöjen jokapäiväistä elämää. Alaskassa karhu on tuttu näky, ja niitä nähdään usein erityisesti roskisten vierustoilla jätteitä tonkimassa.

Vaikka kotipihalla tai yleisen ravintolan pihalla käyskentelevä kontio ei kuulostakaan monen korvaan kovin kiehtovalta, näyttää valvontakameran kuvaama materiaali karun totuuden siitä, että eläin on sopeutunut hyvin elämään luonnon ja asuinalueiden välimaastossa. Nokkela mesikämmen nimittäin avaa ravintolan takapihalla olevan roska-astian luukun ja vetää koko helahoidon sivummalle rauhallisempaa ruokailua varten.