Batman vs. Superman – tässä ehdokkaat uuden Batmanin rooliin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman ensimmäisiin ja tunnetuimpiin supersankarihahmoihin lukeutuva Teräsmies, eli Superman, teki tänä kesänä paluun valkokankaille Man of Steel -elokuvan muodossa. Hittielokuvan uutisoitiin äskettäin saavan jatko-osan, jossa mukana seikkailemassa on myös toinen DC Comics -yhtiön suosittu supersankari, Batman.

Tulevan elokuvan yksityiskohdat ovat vielä suurilta osin hämärän peitossa, mutta ohjaaja Zack Snyderin mukaan sankarit tulevat ottamaan valkokankaalla mittaa toisistaan. Tieto Batmanin mukanaolosta on herättänyt runsaasti spekulaatiota siitä, kuka pukee Yön Ritarin viitan tällä kertaa päälleen.

The Hollywood Reporter -verkkosivuston mukaan tuotantoyhtiö Warner Bros on tehnyt listan miesnäyttelijöistä, joita he havittelevat Batmanina tunnetun Bruce Waynen rooliin. Listan tunnetuimpia nimiä ovat Ryan Gosling ja Josh Brolin. Muita ehdokkaita ovat True Blood -sarjasta tuttu Joe Manganiello, Hobitti-tähti Richard Armitage ja aikaisemmin Watchmen-elokuvassa supersankariroolissa nähty Matthew Goode.

Tuottajien kerrotaan suunnittelevan Batman vs. Superman -nimellä työstettävään elokuvaan vanhempaa, noin 40-vuotiasta Bruce Waynea, joka olisi toiminut Batmanina jo vuosikausien ajan. Mahdollisten Batman-näyttelijöiden ikähaarukka on kuitenkin melko laaja. Ryan Gosling on 32-vuotias, kun taas 46-vuotias Josh Brolin on ehdokkaista vanhin.

Tämän kesän suosikkielokuviin lukeutuvassa Man of Steelissä nähdään Henry Cavillin lisäksi liuta nimekkäitä tähtiä, kuten Kevin Costner, Russell Crowe, Amy Adams ja Michael Shannon. Elokuvan ohjaajan Zack Snyderin aikaisempaa käsialaa ovat muun muassa elokuvat 300 ja Watchmen. Tuottajana toimii puolestaan Yön Ritari -elokuvista tuttu Christopher Nolan.