Kiveksiä syövä kala leviää! Tuorein havainto Seine-joesta Pariisissa

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Kalamiehen pyydystysjuttuihin ei ole aina uskominen, mutta joskus totuus on tarua ihmeellisempää. Kerroimme aiemmin kuinka kalastaja saalisti pacu-nimellä tunnetun, piraijoille sukua olevan kalan Ruotsissa. Sen jälkeen uimareita varoitettiin naku-uinneista.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kalalaji tunnetaan nimittäin mieltymyksestään miesten kiveksiin ja muun muassa vedessä kelluviin pähkinöihin. Nyt pacu-kalan leviäminen näyttää edenneen, sillä se on bongattu myös Pariisin lähellä Seine-joesta. Paikallinen kalastaja sai sen saaliikseen tiistaina.

Poliisi suhtautui asiaan skeptisesti, kun mies ilmoitti viranomaisille epätavanomaisesta löydöstään. He vaativat kuvia tai tuomaan kalan paikan päälle todisteeksi. Otus tunnistettiin myöhemmin pacu-kalaksi sen ihmismäisten hampaiden takia, uutisoi The Local -sivusto.

pacukala11082013

Etelä-Amerikasta kotoisin olevan kalan leuat ovat vahvat ja hampaat kuin tehdyt murskaamaan pähkinöitä ja hedelmiä – sekä kiveksiä. Otuksen on arveltu päätyneen pohjoisiin vesiin, kun ihmiset ovat päästäneet akvaariokaloja vapauteen.