Peniksen koolla on sittenkin väliä – myös eläinmaailmassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Espanjalaiset tiedemiehet ovat analysoineet 12 miljoonaa vuotta sitten maapallolla eläneiden karhujen penisluita. Heidän mukaansa kyseisen lajin sukupuolielin oli tavanomaista suurempi sukuelin, ja sen perusteella voidaan olettaa, että muinaiset karhut harrastivat pitkäkestoisia seksisessioita.

Barcelonan yliopiston tutkija Juan Abella uskoo myös, että naaraskarhut ovat valinneet parittelukumppanikseen suuremmalla peniksellä varustettuja uroksia. Karhun lisäksi penisluita löytyy muun muassa gorilloilta ja simpansseilta, kun ihmisillä erektio perustuu paisuvaiskudoksen verellä täyttymiseen.

NBC Newsin julkaiseman uutisen mukaan muinaiset karhut ovat olleet noin 265 kilogrammaa painavia, ja niiden penisluu oli noin 9,1 tuumaa pitkä, eli 23 senttimetriä. Vertailupohjana voidaan pitää nykyistä jääkarhua, jonka penisluu on keskimäärin 7,3 tuumaa, eli 18,5 senttiä pitkä. Jääkarhut painavat keskimäärin 500 kiloa.