Jenni Vartiainen Staralle: ”Nyt on maksimit täysillä”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Jenni Vartiaisen tuoreella musiikkivideolla nähtävästä luolakohtauksesta on jo kuultu legendaa, sillä kuvausten aikana tähti sai palella hepenissään niin, ettei enää tuntenut varpaitaan ja sormiaan. Staran haastattelussa Jenni kertoi, että näyttävyydestä ei tingitty myöskään levyllä.

– Kun sinfoniaorkesteri soittaa taustalla, homma alkaa mennä aika isolla volyymilla. Voisihan sen tehdä niinkin överisti, että otettaisiin neljä kertaa sinfis taustalle, mutta sitten se menisi hekumoinniksi koko homma. Tässä levyssä on nyt maksimit täysillä. Nyt syleillään maailmaa. Seuraavan kerran katsotaan sitten jotain muuta, Jenni Vartiainen kertoo.

– Katsotaan, mitä tapahtuu Terran jälkeen. Tämän levyn kuulin jo silloin, kun tein Seiliä. Albumia on ollut kiva ja rauhallinen tehdä. Kaikki kysyvät nyt, että pelottaako sua. Ei ole pelottanut kertaakaan, koska olen tiennyt, minne olen menossa. Jos olisin hukassa ja eksynyt, sitten ehkä pelottaisi.

Jenni hymyili ja myönsi jo kuulevansa seuraavaa levyään. Siitä tulee popparin mukaan jotain erilaista kuin kolmesta aiemmasta sooloalbumista. Hän ei kuitenkaan pidä mitään varmana, sillä luovassa työssä yllätyksiin saa tottua.

– Se on sellainen kaiku, mikä tulee jo tosi kaukaa. Uuden albumin ääni oli pitkään hiljaa, mutta nyt viime keväänä se alkoi soida. Tiedän, että tämänkin levyn jälkeen on elämää, kuten tiesin silloin Seilin jälkeen. On hyvä pysyä hereillä, ettei vaan toista jotain Seiliä seuraavat kymmenen levyä. Se ei palvele ketään, Jenni toteaa.