Shokkipaljastus! Marilyn Monroe kävi kauneusleikkauksessa 1950-luvulla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Edesmennyt amerikkalainen näyttelijätär Marilyn Monroe kuuluu 1900-luvun ikonisimpiin tähtiin. Aikansa seksisymbolilla on ihailijoita vielä tänä päivänäkin. Taannoisessa paljastuskirjassa kerrottiin, että näyttelijättärellä oli salasuhde Yhdysvaltain silloisen presidentin John F. Kennedyn kanssa.

Marilyn Monroen mahdollisista kauneusleikkauksista on huhuttu vuosikymmenten ajan. Pian huutokaupattavat, Hollywoodin plastiikkakirurgi Michael Gurdinille kuuluneet asiakirjat paljastavat, että väitteet saattavat pitää paikkansa. Vuosilta 1950 – 1962 peräisin olevien terveystietojen perusteella Monroen leukaa nimittäin korjailtiin plastiikkakirurgian avulla.

Asiakirjoissa Michael Gurdin viittaa rustosiirrännäiseen, joka olisi asennettu Marilyn Monroen leukaan 1950-luvulla. Julien’s Auctions -huutokaupan toimitusjohtajan, Martin Nolanin, mukaan harva osasi epäillä Marilyn Monroen käyneen noihin aikoihin erittäin harvinaisessa kauneusleikkauksessa. Gurdinin asiakirjojen myyntihinnan odotetaan nousevan jopa 22.000 euroon.

Vuonna 1962 menehtynyt Marilyn Monroe on yhä edelleen rakastettu ja vaalittu osa Hollywoodin historiaa. Vasta hiljattain kaunottareen liittyvää arvotavaraa joutui varkaiden haaviin. Kyseessä oli kokoelma tähdestä otettuja valokuvia, joiden oli määrä olla esillä näyttelytilaisuudessa Tsekin pääkaupungissa Prahassa. Näyttelyn oli tarkoitus matkustaa seuraavaksi Tokioon.