Popstars-menneisyys seuraa Jenni Vartiaista: ”Se on hullunkurista”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Huippusuosituksi sooloartistina noussut Jenni Vartiainen tuli alunperin tunnetuksi Popstars-ohjelmassa koostetun Gimmel-yhtyeen jäsenenä. Vaikka yhtye onkin nykyisin enää vain yksi historian lehti menneisyydessä, ei poptähti pääse siitä helposti eroon.

– Mua on seurannut se Popstars-menneisyys. Meidän bändi oli kaksi vuotta kasassa ja sen jälkeen tein kolme vuotta omaa ensimmäistä levyäni. Tein sitä pidempään kuin koko bändi oli ollut kasassa. Sen jälkeen oli taas kolme vuotta välissä seuraavaan levyyn ja kolme vuotta Terraan, Jenni Vartiainen kertoi Staralle.

Usein artisti tai muu julkkis leimautuu siihen, mistä suuri yleisö on hänet oppinut tuntemaan. Tämä siitä huolimatta, että läpimurtoprojekti olisi kestänyt ajallisesti vain suhteellisen lyhyen hetken. Niin on käynyt myös Vartiaisen kohdalla.

– Yhdentoista vuoden levylaulajan uralla kaksi vuotta meni Gimmel-bändiin. Yhdeksän vuotta on siis mennyt omaan juttuun. On hurjaa, että olen ollut silti niin pitkään ex-Gimmel. Se on hullunkurista. Seilin aikaan aloin jo huomata, että ihmiset tiputti nimikettä pois. Mua ei ahdista puhua siitä, koska se on edellinen elämä, toteaa Vartiainen.

– Olen kouluttautunut sen jälkeen laulupedagogiksi. Olen tehnyt paljon työtä ansaitakseni paikkani tällä alalla. Gimmelin takia mun on pitänyt kahta kovemmin tehdä duunia. Olla tarkempi ja toimia perinpohjaisemmin joka osa-alueella ja puuttua kaikkeen. Teen edelleen samojen tyyppien kanssa duunia, joiden kanssa toimin kymmenen vuotta sitten.