Hämmentävä valokuvausilmiö leviää – mitä ihmettä hautajaisissa tehdään?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Omakuvien ottaminen ja jakaminen internetissä on erittäin yleinen harrastus nuorison keskuudessa. Tämä johtuu erityisesti laadukkaiden kännykkäkameroiden ja sosiaalisen median, kuten Instagramin yleistymisen vuoksi.

Kuva: Tumblr
Kuva: Tumblr

Nyt amerikkalaisen nuorison keskuudessa on levinnyt varsin erikoinen ja monien mielestä varmasti makaaberikin ilmiö. Omakuvia nimittäin otetaan nykyään myös lähipiirin hautajaisissa, ja kuvat jaetaan tietenkin SoMessa asianmukaisilla kuvateksteillä varustettuna.

Hautajais-omakuvat ovat jopa saaneet oman Tumblr-blogin, johon on kerätty ilmiön ”parhaita” esimerkkejä. Kannattaa siis pitää mielessä – kun joku päivä potkaiset tyhjää, hautajaisissasi on paikalla todennäköisesti joku nuori sukulainen, jakamassa tilaisuudesta kuvia koko maailman nähtäväksi.