Microsoft sivaltaa Googlea rajusti oheistuotteilla: ”Varastamme datasi”

Digi · Tim Isokivi

Mediassa on ollut runsaasti esillä Google-tietojätin taipumus kerätä käyttäjiensä tietoja talteen ja lyödä niillä rahoiksi esimerkiksi kohdistettujen mainosten muodossa. Nyt toinen tietotekniikan jättiyritys Microsoft on näpäyttänyt Googlea yksityisten tietojen urkinnasta.

Kuva: Microsoftstore.com
Kuva: Microsoftstore.com

Microsoft on aloittanut verkkokaupassaan Scroogled-nimellä kulkevien tuotteiden myynnin. Kyseessä on sarja oheistuotteita, joita koristavat Googlen kustannuksella irvailevat iskulauseet. Tuotteet tulevat myyntiin sopivasti joulumarkkinoille.

Myytävien tavaroiden joukossa on muun muassa Googlen Chrome -selaimen logon koristama muki, jossa lukee ”Keep calm while we steal your data”, eli ”Pysy rauhallisena samalla kun varastamme tietojasi”. Mukana on myös suosittuihin Google-palveluihin viittaavia vaatteita, joihin on lisätty yhtiön vastaisia sloganeja.

Microsoftilla ei tietenkään ole täysin puhtaat jauhot pussissaan. Loanheittokampanja on epäilemättä yritys nostaa yhtiön oman Bing-hakukoneen profiilia. Tietotekniikkajätti ei selviä tietovuotoihin liittyvissä ongelmissa puhtain paperein läpi, sillä amerikkalaisella tiedustelupalvelu NSA:lla on rajaton pääsy Googlen, Facebookin ja Applen lisäksi myös Microsoftin tuotteisiin.