Oscar-palkittu näyttelijälegenda kuoli sairaalassa Lontoossa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Viihdemaailmassa ollaan vuoden aikana surtu monen kuuluisan tähden kuolemaa. Viimeisin suru-uutinen kuultiin viikonlopun aikana, kun irlantilainen näyttelijälegenda Peter O’Toole menehtyi pitkän sairastelun seurauksena 81-vuotiaana.

Vuoden 1962 Arabian Lawrence -elokuvasta tuttu näyttelijä kuoli lauantaina Welllingtonin sairaalassa Lontoossa. Uutinen sai monet julkisuudesta tutut henkilöt jättämään hänelle viimeiset terveisensä muun muassa sosiaalisen median kautta.

– Hän oli todella viihdyttävä. Parasta seuraa. Legenda valkokankaalla ja sen ulkopuolella, kirjoitti brittikoomikko David Walliams Twitter-blogiinsa.

– Voi, miten hirveitä uutisia. Hyvästi Peter O’Toole. Minulla oli kunnia saada ohjata häntä kohtauksessa. Jättiläinen, tiedemies, elämän rakastaja, nero…, viestitti näyttelijä Stephen Fry tähteä ajatellen.

Peter O’Toole oli uransa aikana kahdeksan kertaa ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi. Hän jäi eläkkeelle 79 vuoden iässä ja paljasti sen johtuvan siitä, että intohimo näyttelemiseen oli tyrehtynyt. Veteraanitähti on näytellyt vuosien aikana muun muassa elokuvissa Venus, Becket, Leijona talvella, Troija, Tähtisumua ja Rottatouille. Vuonna 2003 mies sai elämäntyö-Oscarin.