Miehen lentomatka helvetistä: ”Haisi kodittoman mätänevältä anukselta”

Matkailu · Anna Poikkimäki

Moni saattaa olla kokenut sen ärsyttävän tunteen, kun elokuvateatterissa eteen istuu isokokoinen ihminen, eikä elokuvan seuraamisesta tule sen jälkeen enää mitään, koska näköyhteys on poikki. Lentokoneessa tuntikausia matkustaminen suurehkon ihmisen vierellä voi olla vieläkin tukalampi kokemus.

Rich Wisken -niminen mies ei selvinnyt ilman traumoja lennoltaan Australian halki Perthistä Sydneyhin. Hänen viereensä sattui nimittäin istumaan huomattavan lihava mies, joka ”tuoksui sinihomejuustolle ja Mumbain slummille”. Lentokoneen henkilökunta ei tuskasta välittänyt, joten Wisken kirjoitti kipakan kirjeen Jetstar-lentoyhtiölle.

– Hyvä Jetstar, pidätkö arvoituksista? Minä pidän, ja aloitan kirjeeni yhdellä. Mikä painaa enemmän kuin Suzuki Swift, vähemmän kuin Hummer ja haisee kuolleen kodittoman miehen mätänevältä anukselta? Ei mitään ideaa? Entäs, mikä mittaa ruokansa kilogrammoina ja omaa ranskalaisen prostituoidun hygienian? Ei vieläkään mitään? Hyvä on, yksi yritys, kirjoitti Wisken.

– Mikä on helvetin lihava, haisee paskalta ja mikä pitäisi pakottaa ostamaan Jetstar-yhtiön lennolle kaksi istumapaikkaa? Kyllä, juuri niin. Se on mies, jonka vieressä tai pikemminkin alla istuin eilen lentoni Perthistä Sydneyhin.

Hän kuvasi vierustoveriaan virtahevoksi ja Jabba the Huttiksi. Tukalien istumisjärjestelyiden parantamiseksi ei tehty lennolla mitään, minkä lisäksi jatkolento Melbourneen peruttiin. Huono tuuri jatkui, kun uusikin lento peruttiin ja sen jälkeen lähtenyt lento viivästyi kaksi tuntia. Kovan onnen kaverille lähetettiin 87 dollarin hyvitys mielen pahoittamisesta, eikä se hänen mielestään riittänyt.