Miley Cyrusia verrataan Elvikseen

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Miley Cyrus ei keksinyt twerkkaamista, mutta neitokainen on tehnyt tanssiliikkeestä koko maailman tunteman ilmiön. Poppari on saanut osakseen paljon kritiikkiä epäsopivista lavaliikkeistään ja tempauksistaan. Nyt hän on saanut kuitenkin arvovaltaisen puolustajan selkänsä taakse.

Elviksen leski Priscilla Presley on nimittäin verrannut Miley Cyrusin saamaa mediahuomiota rock’n rollin kuninkaan herättämään kohuun. Myös Jailhouse Rock -kappaleen esittäjän tanssiliikkeitä pidettiin 1950-luvulla liian ronskeina aikansa yleisölle. Näin Presley kommentoi Cyrusia.

– Mielestäni hän on erittäin lahjakas. En voi kritisoida, koska Elvis kävi läpi saman asian, kertoi Priscilla Entertainment Tonight -ohjelman haastattelussa.

– Kaikki viedään nykyään äärimmilleen. En tiedä, mitä ajatella Mileysta. Luulen hänen ajattelevan, että hänen täytyy ilmaista itseään. Ehkä hän tarvitsee tällaista nyt.

Vuonna 1977 kuolleella Elviksellä oli uransa alussa paljon seksuaalista vetovoimaa. Rokkaria kuitenkin häiritsi ihmisten tuomitseva suhtautuminen hänen tanssiliikkeisiinsä, jotka olivat peruja gospel-musiikin herättämästä innostuksesta. Priscilla Presley oli Elviksen vaimo kuuden vuoden ajan. Pari ehti tuona aikana saada Lisa Marie -tyttären, joka on myös saavuttanut mainetta muusikkona.