Nainen, mitä supersankaria poikaystäväsi muistuttaa?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Marvelin supersankarielokuvat ovat luoneet viimeisten kymmenen vuoden aikana varsinaisen kollektiivisen supersankaribuumin. Kyseiset elokuvat ovat kassamagneetteja, jotka keräävät paitsi huikeita lipputuloja myös runsain määrin katsojia. Heidän joukossaan on naisia, jotka haaveilevat lihaksikkaista ja urhoollisista puolustajista.

Tällaisia piirteitä neitokaiset voivat etsiä esimerkiksi poikaystävistään. Listasimme Staran toimituksessa kuuluisimmat supersankarit ja heidän edustamansa miestyypit.

1. Iron Man. Teknologisella huippuosaamisella varustettu ironista huumoria viljelevä nero, joka on toisaalta nörtti, toisaalta ökyrikas playboy. Ristiriitainen edelläkävijä -luonne on tuttu sille naiselle, jonka poikaystävä omaa kompleksisen älykköluonteen ja roppakaupalla narsistin elkeitä. Tavallaan k*sipää, mutta kuitenkin pohjimmiltaan hyvä mies. Pennittömänä Tony Stark -tyyppi olisi yhtä röyhkeä. Onko poikaystäväsi perisynti ylpeys?

2. Teräsmies. Jotkut meistä omaavat supersankarisyndrooman. Juokseeko miehesi pelastamassa puuhun kiivenneitä kissanpentuja, ryöstön kouriin joutuneita mummoja ja kaupan päälle tuo sinulle kukkasia päivänsä päätteeksi? Onneksi olkoon, olet saanut kullaksesi tosielämän Clark Kentin. Ainoa asia, joka tässä joka anopin unelmavävyssä voi ärsyttää on se fakta, että hän on niin pohjattoman tunnollinen ja kantaa ajoittain koko maailma harteillaan.

3. Kapteeni Amerikka. Kapteeni Amerikkaa deittaileva nainen on onnistunut nappaamaan itselleen syystä tai toisesta hieman vanhemman tai henkisesti vanhan sielun omaavan miehen. Tämä mies ei hötkyile, ja kokemuksen tuoma varmuus estää häntä tekemästä hätiköityjä ratkaisuja. Järkiperäisesti pohdiskeleva ja jalat maan päällä oleva komistus näyttää sinulle kyllä kaapin paikan selväksi. Saatat huomata omaavasi mielelläsi 1940-luvun kotirouvan elkeitä ja kulkevasi kukkaesiliina päällä keittiössä päivällistä valmistellen.

4. Hämähäkkimies. Rakkaasi elämäntarina on kuin ruman ankanpoikasen kertomus. Alussa hän oli mitäänsanomaton seinäruusu, joka on sittemmin kohentanut asemaansa yhteisössänne. Hän on edelleen vaatimaton, eikä tee numeroa itsestään, vaikka joutuu alati tekemään vaikeita muihin ihmisiin vaikuttavia päätöksiä. Miehesi saattaa joskus kadota öisille retkilleen, mutta palaa kuitenkin aamuksi kotiin. Hän haaveilee poissa ollessaan punaisena hehkuvasta tukkapehkostasi ja kilteistä naapurintytön silmistäsi. Hänelle on olemassa vain yksi nainen, etkä pelkää tulevasi petetyksi.

5. Hulk. Kuinka monta kertaa viikossa kultasi joutuu baaritappeluun? Vaikka asian miten tahansa ilmaisisi, miehelläsi saattaa olla jonkin sortin ongelma auktoriteettien ja vihanhallinnan kanssa. Vihreä raivopää astuu esiin, kun kaikki ei mene kuten Strömsössä. Saat usein joutua sovittelijan asemaan. Tyynenä kullanmurusi on viehättävää ja vitsiäkin veistelevää seuraa. Kunhan varot suututtamasta häntä, suhde voi olla pitkäikäinen.

6. Wolverine. Tavatessasi tämän salskean hieman etäisen partakasvon, mietit, ettet vähään aikaan ollut nähnyt yhtä karvaista miestä. Jostain syystä susimainen hymy yhdistettynä tuuheaan turkkiin viehätti sinua, ja niinpä olit mennyttä naista. Rakkaasi voi olla huonolle päälle sattuessaan varsinainen ärhentelijä, muttei taittaisi mielellään hiustakaan päästäsi. Hänellä on jonkin sortin lapsuudentrauma, joka vainoaa häntä öisin painajaisten muodossa. Miehesi ei tunne myöskään kuuluvansa joukkoon, koska omaa jonkinlaisen erityislahjakkuuden.

7. Batman. Poikaystäväsi menetti lapsena vanhempansa mystisessä ja synkässä onnettomuudessa, joka jätti häneen arpensa. Sittemmin hän on viihtynyt mustissa viitoissa ja goottiasusteissa. Hänellä voi olla viehtymystä synkkyyteen, vaikkakin salskea kaverisi on myös oikeamielinen. Hänessä on ripaus kostajaa, mutta tämän puolen uros osaa pitää aisoissa ja kanavoida hyvän tekemiseen. Hän osaa olla pelottava, ja etenkin sinua hän suojelee henkensä uhalla.

8. Thor. Raakalaismaista tukkijätkän charmia omaava vanhan koulukunnan soturimies vei jokin aika sitten sydämesi. Nyt odotat häntä kotiin iltaisin. Välillä mies saapuu tukevassa humalassa ja yleensä iloisena, vaikkakin silmäkulma auki. Hän osaa tarvittaessa ottaa elämän vakavasti, vaikka suurimman osan ajasta tämä herra käyttää remuamiseen. Ystäväpiiri on hänelle erityisen tärkeä, joten valmistaudu siihen, että joudut joskus tyytymään kakkossijaan.