Taiteilija teki Jackie Chanin muotokuvan – 64.000 syömäpuikolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmankuulu toimintaelokuvien tähti Jackie Chanin kertoi taannoin lopettavansa hengenvaarallisten stunttien tekemisen. Mies on sittemmin esimerkiksi auttanut maailman uhanalaisia eläimiä osallistumalla African Wildfire Foundationin kampanjamainokseen.

YouTube
YouTube

Jackie Chan on noussut vuosikymmenien aikaan ikoniksi etenkin Aasian maissa, ja nyt videolla perehdytään kiinalaisen taiteilijan prosessiin hänen luodessa tähden muotokuvaa. Erikoisen muotokuvan tekemisestä tekee kuitenkin Red Hong Yi -nimisen taiteilijan epätavallinen metodi. Hän nimittäin loi teoksen 64.000 syömäpuikon avulla.

Jackie Chan on Kiinassa Hongkongissa syntynyt näyttelijä, joka on uransa aikana näytellyt yli sadassa elokuvassa. Guinnessin ennätystenkirjan mukaan lukuisissa toimintaelokuvissa näytellyt mies ei ole väkivaltaisista rooleistaan huolimatta koskaan ottanut vakuutusta. Aasiassa mies on myös tunnettu laulaja, joka on esiintynyt useilla eri kielillä. Hänet tunnetaan länsimaissa erityisesti Rush Hour -elokuvistaan, sekä elokuvista Smokkimies, Shanghai Knights ja The Karate Kid.