Googlelta näyttävä kunnianosoitus kuutiolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman suurin hakukone Google on piilottanut vuosien varrella palveluunsa suuren määrän erilaisia yllätyksiä ja muuttanut teemaansa ajankohtaisiin tapahtumiin liittyen. Tänään moni on huomannut Googlen hakukoneessa tutun klassikkopelin – 40 vuotta täyttävän Rubikin kuution.

Google
Google

Rubikin kuutio on eräs maailman kuuluisimmista älypeleistä. Kuutiota ei ole helppo koota alkuperäisasentoonsa, sillä se voi olla 43 triljoonassa eri asennossa. Maailmassa on olemassa myös ihmisiä, jotka ovat omistaneet lähes koko elämänsä kuutiolle. Nyt Google tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden ratkoa kuutiota virtuaalisesti.

Rubikin kuutio juhlii tänä vuonna 40-vuotisjuhliaan. Kuution on kehittänyt unkarilainen Erno Rubik, jonka ideana oli avartaa pelin avulla arkkitehtiopiskelijoiden kolmiulotteisen ajattelun kykyä. On laskettu, että Rubikin kuutio on mahdollista ratkaista mistä tahansa asennosta 20 siirrolla. Kuution ratkaisemisessa järjestetään kilpailuja ympäri maailmaa.