Ohhoh, Google muutti logoaan – tässä uusi ja vanha

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman suurin hakukone Google on piilottanut vuosien varrella palvelunsa etusivulle suuren määrän erilaisia yllätyksiä tai muuttanut teemaansa ajankohtaisiin tapahtumiin liittyen. Googlen logo naamioituu aina merkkipäivien yhteydessä, mutta nyt sitä on muutettu pysyvästi.

Google
Google

Google on nyt muuttanut logoaan luettavampaan muotoon. SF Gate -nimisen blogin mukaan logon vierekkäin olevia g- ja l-kirjaimia on siirretty siten, että teksti muistuttaa tätä nykyä enemmän teknologiajätin edustamaa selkeyttä ja yksinkertaisuutta. Logon g-kirjainta siirrettiin yhden pikselin verran oikealle ja l-kirjainta saman verran alaspäin.

Todennäköisesti muutosta ei huomaa muut kuin supernäkökyvyllä varustetut graafisen alan ihmiset. Staran toimituksessa heräsi mieleen uuden logon myötä ainoastaan kaksi kysymystä: Onko muutosta varten palkattu oma graafinen suunnittelijansa tai peräti kokonainen työryhmä? Entä kuinka paljon kahden kirjaimen minimaalinen siirtäminen on vaatinut työtunteja tai palkkioita? Vektorimuotoisen logon samankaltainen muuttaminen kestää aloittelijallakin korkeintaan minuutin.