Nainen tapasi kodittoman päivittäin – maksoi miehen hautajaiset

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat pohjimmiltaan hyvin välinpitämättömiä heikko-osaisia kohtaan. Auttaminen ei tarkoita välttämättä rahan antamista, vaan esimerkiksi vapaaehtoistyöhön osallistumista tai sitä, että on valmis etsimään aktiivisesti keinoja köyhien työllistymiseen ja sen myötä parempaan varallisuuteen.

Myös välittämisellä on suuri merkitys. Harva kiinnittää huomiota kadulla makaavaan ihmiseen etenkään New Yorkin kokoisessa suurkaupungissa, jossa kodittomia näkee joka paikassa. Manhattanin Upper East Sidessa asuva Juanita Vega tekee onnellisen poikkeuksen sääntöön. Hän nimittäin pysähtyi joka aamu 11 vuoden ajan juttelemaan työmatkallaan kodittoman miehen kanssa ennen työpaikalleen kiirehtimistä.

Huhtikuussa Juanita kuuli suru-uutisen, että hänen joka-aamuinen keskustelutoverinsa oli valitettavasti menehtynyt. Nainen järjesti kodittomalle miehelle asianmukaiset hautajaiset ja järjesti hyvän hautapaikan. Mies olisi joutunut ilman naista julkiselle joukkohautausmaalle, DNAinfo-lehti uutisoi.