Karmaiseva kuljetus – ruumis putosi keskelle tietä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen hautaustoimilaissa määritellään, että vainajien jäännöksiä tulee käsitellä arvokkaalla ja vainajien muistoa kunnioittavalla tavalla. Yleensä ruumiiden kuljettaminen on sallittua vain siihen tarkoitukseen varatuissa kulkuneuvoissa, ja esimerkiksi ambulansseja ei ole tarkoitettu kuolleiden kuljettamiseen.

Yhdysvalloissa jouduttiin todistamaan omituista tapahtumaketjua, kun Feastervillen kaupungissa putosin ruumis keskelle vilkasta ajotietä. Vainajaa kuljettaneen oikeuslääkärin auton ovet olivat pettäneet, ja lakanoihin kääritty ruumis putosi kyydistä lähellä paikallista ostoskeskusta, Bucks County Courier Times -lehti uutisoi.

Viranomaiset ovat kommentoineet kohua, että kyseessä on ollut harmillinen vahinko ja vainaja nostettiin takaisin autoon minuuteissa. Autonkuljettajaa ruumiin nostamisessa auttanut ohikulkija myönsi, että luuli onnettomuuden olleen aluksi pelkkä pila. Totuus on toisinaan tarua ihmeellisempää.