Ohhoh! Yksijalkainen breaktanssija hämmästyttää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hiphopin syntymään vaikuttivat räpin ja graffittitaiteen lisäksi myös kehonhallintaa vaativa breakdance. Vaikka tanssityyliä on harjoitettu etenkin New Yorkin Bronxissa 1970-luvulta saakka, nousivat liikkeet koko maailman nuorison suosioon aihetta käsittelevien Hollywood-elokuvien ilmestymisen jälkeen 80-luvun alussa.

YouTube
YouTube

Nykyisin breakdancea harrastavat kaiken ikäiset ihmiset. Tanssille ei ole esteenä edes toisen jalan puuttuminen. Tästä todisteena on nettiin julkaistu breakdance-video, jolla esiintyy yksijalkainen nuori mies. Jokainen voi tässä vaiheessa ottaa nöyrästi hatun pois päästään ja kumartaa tanssijalle – hän on uskomaton.

Yksijalkainen tanssija siirtyy lattialle keppiensä kanssa, mutta apuvälineet jäävät kovassa vauhdissa pois kyydistä. Hän pomppii ja pyörii vinhaa vauhtia. Breakdancessa mitataan omia taitoja kilpailemalla, ja yksijalkainen tanssija vetää maton monen muun tanssijan alta.