Batman-paita oli liikaa feministeille – tämä teksti suututti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Supersankareita miettiessä ensimmäisenä mieleen nousevat yleensä miespuoliset Teräsmiehet, Batmanit ja Hämähäkkimiehet. Maailmassa on myös supersankarinaisia, kuten Varjokissa, Ihmenainen ja Tehotytöt. Miesten vahvempi fysiikka sopii luonnostaan paremmin ihmisten pelastamiseen ja oikeuden puolustamiseen trikoopuku päällä.

Amazon
Amazon

Naisille lankeaa yleensä viettelijöiden rooli supersankareista puhuttaessa. Tätä eivät kuitenkaan feministit ole hyväksyneet, sillä heidän mukaansa myös naiset voivat olla tasa-arvoisesti supersankareita ja muutakin kuin apua kiljuvia neitokaisia hädässä. Legendaariset vastakkainasettelut tekevät haittaa tasa-arvolle.

Näin sanovat muun muassa naiset, jotka ovat nyt älähtäneet nähdessään Walmartin ja Amazon-verkkokaupan listoilla olleen Batman-paidan. Esimerkiksi kuntosaleille tarkoitetun harmaan t-paidan etuosassa on vaaleanpunainen teksti, jossa lukee: ”Treenaan, jotta voisin olla Batmanin vaimo.” Tekstipaidoissa on yleensä tällaisia lausahduksia tai vitsejä.

Toimittaja Emily Arata pitää sanavalintaa ja ideaa vastenmielisenä. Hänen mukaansa naisten ei tulisi harjoitella tai treenata vain siksi, että olisivat sopivia jonkun vaimoksi. Lisäksi hänen mukaansa paita kannustaa naisia olemaan vanhanaikaisesti pelkästään vaimoja ilman omia elämän päämääriä. Monimutkaisesti ajateltuna nyt tulisikin punnita kaikkien maailman tekstipaitojen välittämät viestit tasa-arvon nimissä. Staran toimittajat kehoittavat kuitenkin Emilyä riisumaan vanteen pään ympäriltä ja nauramaan vitsille.