Nakukuvaskandaali paisuu – julkkisnaiset haastavat Googlen oikeuteen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Supertähtiä koskeva alastonkuvaskandaali on puhuttanut ihmisiä viime viikkoina. Useiden julkkisten alastonkuvat päätyivät hakkareille Applen iCloud-palvelusta. Sen jälkeen kuvat jaettiin nettiin kaikkien nähtäviksi. Skandaalin piiriin kuuluvat muun muassa Rihanna, Jennifer Lawrence, Kim Kardashian ja Amber Heard.

Hollywoodista on nyt kantautunut tieto, jonka mukaan julkkikset ovat nostamassa joukkokanteen hakukonejätti Googlea vastaan. Tähtien lakimiehet ovat jo alkaneet valmistella kannetta. Lakimiesten mukaan Google olisi voinut estää kuvien levittämisen, mutta päätti olla tekemättä toimenpiteitä. Julkkisten mukaan on syytä epäillä, että Google on myös hyötynyt skandaalista taloudellisesti.

Daily Mailin mukaan naiset vaativat Googlelta 100 miljoonan dollarin vahingonkorvauksia. Useiden lähteiden mukaan FBI aikoo selvittää, kuka on hakkeroinnin takana. Jää nähtäväksi, saavatko viranomaiset hakkeroinnista ketään vastuuseen. Julkkikset ovat tehneet selväksi, että he eivät aio jättää asiaa tähän, vaan haluavat pysäyttää kuvien leviämisen.