Älypuhelinsovellus ennustaa koska käyttäjä kuolee

Digi · Tim Isokivi

Monet ihmiset eivät varmasti haluaisi tietää kuolinpäiväänsä, mikäli sen voisi jollain tavalla tarkistaa jostain. Jotkut eivät kuitenkaan varmasti voisi vastustaa kiusausta vilkaista, koska tyhjän potkaisemisen hetki on edessä.

Deadline
Deadline

Deadline-niminen älypuhelinsovellus väittää pystyvänsä ennustamaan tarkasti, koska käyttäjän on määrä lähteä viimeiselle matkalleen. Deadline käyttää hyödykseen Applen HealthKit-terveyssovelluksen tietoja käyttäjän terveydentilasta, määritellen kuolinpäivän muun muassa verenpaineen, nukkumisen ja elämänvalintojen perusteella.

Dealine-sovellus mahdollistaa jopa sen, että vuosia, päiviä, tunteja ja sekunteja laskeva kello näkyy aina käyttäjän iPhonen aloitusruudulla. Mikäli taskussa tikittävä kuolinkello kuulostaa siis miellyttävältä ajatukselta, voi Deadlinen hankkia itselleen iTunes-kaupasta.