Espanjan kohuttu seurapiirijulkkis menehtyi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Värikästä ja tapahtumarikasta elämää viettänyt Alban herttuatar on menehtynyt 88-vuotiaana keuhokuumeeseen. Yksi Euroopan varakkaimmista ja vaikutusvaltaisimmista naisista, Maria del Rosario Cayetana Fitz-James-Stuart, tullaan muistamaan espanjalaisten seurapiirien kuningattarena.

Splash
Splash

Alban herttuatar muistetaan huumorintajustaan ja kapinallisuudestaan. Vuonna 2011 nainen hämmästytti ihmisiä maailmanlaajuisesti menemällä naimisiin 25-vuotta nuoremman miehen kanssa. Nainen oli luopunut miljardiomaisuudestaan saadakseen Espanjan kuninkaalta luvan mennä naimisiin valtion virkamiehen kanssa.

Herttuatar sai luvan mennä naimisiin ja häitä juhlittiin kolme vuotta sitten naisen ollessa varttuneessa 85-vuoden iässä. Nainen oli yllättänyt uuden aviomiehensä tanssimalla häissä flamencoa. Keuhkokuumeeseen sairastunut Alban herttuatar oli hakeutunut sunnuntaina sairaalaan hoidettavaksi. Perheenjäsenet ilmoittavat herttuattaren menehtyneen torstaina.