Googlen pääkonttori saa hiukset pystyyn – mystisen ilmiön syytä etsitään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Googlen Lontoon pääkonttorin läheisyydessä tapahtuu kummia. Kaikki alkoi alkuvuodesta, kun redditor nimeltään master_poop julkaisi kuvansa sosiaalisella verkkosivustolla kaikkien ihmeteltäväksi.

YouTube
YouTube

Miehen hiukset nimittäin sojottivat pystysuorina pääkonttorirakennuksen vieressä kuin niihin olisi hierottu sähköistä varausta. Kuvan julkaisemisen jälkeen monet netinkäyttäjät ovat testanneet pääkonttorin vaikutusta omiin hiuksiinsa, ja osa jopa intoutui videoimaan kummallisia reaktioita YouTubeen.

Kävi ilmi, että Googlen pääkonttorin vieressä on niin suuri sähkövaraus, että ihmisten hiukset reagoivat ilmiöön lähes poikkeuksetta. Osa on väittänyt kärsineensä jopa hammassäryistä ja nenäverenvuodoista sähköisten videoiden kuvaamisten jälkeen.

Vaikka osa videoista ja kokeiluista voidaan panna suoraan tekaistujen taltiointien kastiin, on joukossa myös niitä, joiden tarkoituksena ei ole kerätä pientä omaisuutta hittivideollaan.

Business Insider -julkaisun mukaan sähköisyyteen on esitetty monia eri teorioita, joissa varauksen aiheuttajiksi ehdotetaan esimerkiksi lähellä olevia sähköjohtoja ja rakennuksen seinässä olevia teräspalkkeja. UK Power Networks -sähköyhtiö on tutkinut pääkonttorin alueen, eikä ole löytänyt mitään mainitsemisen arvoista. Syytä on kuitenkin ryhdytty etsimään kadun alta kaivaustöiden avulla.