Perhe odotti kuolleen heräämistä – ruumis puoli vuotta makuuhuoneessa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kanadalainen Peter Wald oli hänen vaimonsa Kalingin mukaan vaipunut ennen kuolemaansa koomaan. Jonkin ajan kuluttua Kaling oli huomannut, että hänen miehensä oli menehtynyt. Waldin perhe on hyvin uskovainen ja he kokivat vahvasti, että perheenisän henkiinherättäminen uskon voimalla olisi vielä mahdollista.

Perhe rukoili puolen vuoden ajan päivittäin, että perheenisä Peter Wald heräisi henkiin. Kun naapurit olivat kyselleet, minne mies on kadonnut, Kaling oli vastannut vain salaperäisesti: ”Hän on nyt Jumalan käsissä”, The Hamilton Spectator uutisoi.

Rukoilemassa olivat olleet myös viisi perheen kuudesta lapsesta, jotka ovat iältään 11 – 22 -vuotiaita. Kun poliisi viimein löysi ruumiin, se oli jo ehtinyt maatua tunnistamattomaksi. Kaling Wald myönsi syyllisyytensä maanantaina oikeudessa ja sai tuomiokseen 18 kuukautta ehdonalaista vankeutta ja terapiaa. Tuomioistuimen mukaan tapaus on todella surullinen, koska nainen uskoi vilpittömästi miehensä jälleenheräämiseen.

– Kyse ei ole uskostasi tai siitä, että ajattelit miehesi heräävän henkiin. Kyse on omasta turvallisuudestasi, lastesi sekä koko yhteisön turvallisuudesta, korkeimman oikeuden tuomari Marjoh Agro kommentoi Kalingin puolustusistunnon päätteeksi The Hamilton Spectator -lehden mukaan.

Kaling on myöntänyt, että heidän tekonsa ei ollut normaali.

– Olihan se epätavallista, eikä lähellekään normaalia käytöstä. Emme takuulla tee sitä uudelleen… Olemassa on lakeja ja tiedämme sen nyt, Kaling tunnustaa.

Perheenäiti on kuitenkin myöhemmin kertonut edelleen uskovansa henkiinheräämisen mahdollisuuteen, eikä hänen uskonsa järkkynyt laillisista seuraamuksista huolimatta.