Tutkijat: Krapulan taso riippuu geeneistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikonloppuna lukemattomat suomalaiset heräsivät aamulla huonovointisena, koska edellisenä iltana oli tullut kaadettua suusta alas alkoholijuomia. Päivän aikana selviää usein, että toiset bilekavereista ovat selvinneet ilman krapulaa ja päässeet jopa brunssille muistelemaan iltaa.

Krapulassa ei heti ensimmäisenä tule mietittyä ketä ulkopuolista voisi tilantesta syyttää, sillä syyllinen paljastuu usein peilistä. Nyt tutkijat ovat kuitenkin löytäneet viitteitä siitä, että krapulan voimakkuudella on yhteys ihmisen perimään. Jatkossa poikkeuksellisen kovasta krapulasta voi tulosten perusteella syyttää isää ja äitiä.

Tutkimuksesta uutisoinut The Guardian kertoo, että geeneistä löytyy osasyy krapulan lisäksi myös muun muassa alkoholismiin. Testi toteutettiin kaksosilla ja tavallisilla ihmisillä, jolloin heidän käyttäytymistään voitiin verrata toisiinsa. Tulos ei ollut ainoa laatuaan, sillä jo vuonna 1972 tehtiin 13.511 ihmisellä samankaltainen tutkimus, jossa tulokset olivat samansuuntaiset.