Naisprofessori ajeli päänsä – opetusta varten!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kaikki muistavat opiskeluajoistaan varmasti ne muutamat opettajat ja luennoitsijat, joiden tunneilla todella inspiroitui ja viihtyi. Joillain opettajilla on taito saada asiansa esitettyä todella kiinnostavalla tavalla ja saada muut kuuntelemaan ja innostumaan opetettavasta asiasta.

Nancy Kanwisher on työlleen omistautunut professori, joka halusi näyttää oppilailleen käytännössä neuroanatomiaa opettaessaan, miten aivojen rakenne ja hermosto toimii. Aluksi Kanwisher näytti piirtoheittimen avulla aivoja esittävästä kuvasta aivojen eri alueita, mutta turhautui tuntiessaan, että hän ei saa asiaansa kunnolla esitettyä.

Kanwisher päätti piirtää aivot päänahkaansa, minkä vuoksi naiselta piti ensin leikata kaikki hiukset pois. Professori leikkasi saksilla hiuksensa kameran kuvatessa ja hänen apulaisensa tuli viimeistelemään kaljun vielä höylän avulla. Sen jälkeen Kanwisherin paljaaseen päänahkaan piirrettiin aivot ja sen kaikki eri alueet ja toiminnot. Näin omistautunutta professoria ei usein näe.