Näin Venäjällä – twerkkaus toi naisille vankeustuomion

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kuusi tyttöä on tuomittu Venäjällä heidän julkaistuaan tanssivideon YouTubessa. Videolla tanssiryhmä tanssii muistomerkillä, joka on pystytetty Toisessa maailmansodassa menehtyneiden muistoksi. Video on tehty houkuttelemaan uusia tyttöjä mukaan tanssiryhmään ilman suurempaa kannanottoa, mikä pienensi nuorten naisten tuomioita hieman.

Kolme tytöistä tuomittiin 15 päivän vankeusrangaistukseen. Kaksi sai muutettua tuomionsa sakkoihin terveyssyistä. Yksi tanssijoista oli alle 16-vuotias, minkä vuoksi hänen rangaistuksensa siirrettiin tytön äidille. Äitiä syytettiin epäonnistumisesta tytön fyysisessä, älyllisessä, psyykkisessä ja henkisessä kasvatuksessa.

RT.com-sivuston mukaan Novorossiyskin pormestari ja tiedottaja ovat paheksuneet tyttöjä sen vuoksi, että maa jonka päällä he ovat tanssineet, on aikoinaan ollut veren peitossa. Tytöt eivät tienneet tekevänsä väärin ja kuvasivat tanssivideon vain markkinointitarkoituksiin. Vankilatuomion istuttuaan he valikoivat luultavasti kuvauspaikkansa hieman tarkemmin.