Parta on likainen kuin vessanpönttö – sisältää ulostebakteereita!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin tutkimuksesta, jonka mukaan miesten pitkät partakarvat pitävät sisällään paljon bakteereja. Tutkimuksesta kävi ilmi, että parta myös kuljettaa bakteereja ja levittää tehokkaasti esimerkiksi erilaisia tauteja ja flunssabakteereja omaan kumppaniin.

Partojen bakteerisuus saa kuitenkin aivan uudenlaiset mittasuhteet, kun uusimman tutkimuksen mukaan parrat ovat yhtä likaisia kuin vessanpöntöt. Vuz TV kertoo, että vapaaehtoisten parrakkaiden miesten näytteistä kävi ilmi, että parroissa on samoja bakteereja kuin ulosteessa.

Videolla tutkija kertoo, että parran puhtaana pitämiseen auttaa se, että pitää kädet mahdollisimman kaukana parrasta eikä koskettele partakarvojaan jatkuvasti. Toisaalta samoja ulostebakteereja löydettiin myös puhelimista ja hammasharjoista, joten jotain kautta ihminen tulee altistumaan samoille bakteereille joka tapauksessa oli partaa tai ei.