Abu Dhabissa käyttöön maailman kalleimmat poliisiautot

Autot · Tim Isokivi

Suomen poliisit ajelevat nykyään esimerkiksi Ford Mondeo ja Volkswagen Transporter -merkkisillä autoilla. Nämä soveltuvat mainiosti peruskäyttöön pohjolassa, mutta hurjasta vauraudesta tunnetusta Abu Dhabissa suomalaistyylisillä poliisiautoilla hurjastelu ei tulisi kuuloonkaan.

#lykan hypersport abudhabi police (Taken BY ME)

Kuva, jonka Cars Enthusiast (@ahmd_m_) julkaisi

Abu Dhabin poliisivoimat ovat emiraatista kantautuvien raporttien mukaan ottaneet käyttöönsä 780 hevosvoiman Lykan Hypersport -urheiluautot. Yksi Lykan Hypersport on yli 3 miljoonan euron arvoinen, joten Abu Dhabin viranomaisilla on tiettävästi nyt maailman kalleimmat poliisiautot.

Instagram-käyttäjä Ahmd_m_ jakoi tilillään kuvia uusista poliisiautoista. Lykan Hypersport -automalli on tuttu esimerkiksi tuoreesta Furious 7 -elokuvasta. Futuristinen urheiluauto kiihtyy noin sadan kilometrin tuntinopeuteen 2.8 sekunnissa, joten Abu Dhabin autoilijoiden lienee turha yrittää haastaa paikallisia poliiseja jatkossa takaa-ajoon.

#lykan hypersport abudhabi police (Taken by me)

Kuva, jonka Cars Enthusiast (@ahmd_m_) julkaisi