Pedofiilin tunnistaa ulkonäöstä? Odottamaton tutkimustulos julkaistiin

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kanadalaiset tutkijat ovat suorittaneet laajan tutkimuksen, jossa perehdyttiin pedofiliasta tuomittujen henkilöiden ulkonäöllisiin yhtäläisyyksiin. Windsorin yliopiston tutkijat löysivät pedofiileistä yllättävän paljon samanlaisia erityispiirteitä.

Gary Glitter, Kuva: Splash
Gary Glitter, Kuva: Splash

Tutkijat havaitsivat, että muista poiketen pedofiileillä oli muun muassa epämuodostumia korvissa ja korvalehdissä. Yhteneväisiä piirteitä olivat irralliset korvalehdet, uurteiset kielet, vääntyneet pikkurillit ja suuri vako ensimmäisen ja toisen varpaan välissä. Sen lisäksi monet olivat lyhyitä ja vasenkätisiä.

Daily Mail -lehden mukaan pedofiilien ulkonäölliset poikkeavuudet olivat ominaisuuksia, joita kehittyy erityisesti lapsille, joiden äidit juovat alkoholia tai käyttävät huumeita raskausaikana. Tutkijat vertailivat lisäksi pedofiilien ulkonäöllisiä piirteitä muihin ihmisiin. Eroavaisuudet olivat huomattavat, ja tutkijat uskovat, että tulevaisuudessa ulkonäköeroja voidaan käyttää pedofiilien tunnistamisessa.